Wie op zoek is naar een nieuwe stek om te wonen, botst ongetwijfeld op de vraag wat nu beter is, kopen of huren. Hoewel huren vaak wil zeggen dat je sneller in de woning kan en dat de kostprijs je op het eerste zicht lager lijkt, zijn er aan het kopen van een woning tal van voordelen verbonden die zwaarder doorwegen. We bekijken ze hierna even samen.

Waarom je beter een woning koopt

Ruim aanbod

Wie eens rondkijkt op de huizenmarkt, merkt al snel op dat het aanbod aan koopwoningen beduidend hoger ligt dan aan huurwoningen. De kans dat je het huis van je dromen zal vinden op korte termijn is dus veel groter.

Een dubbel financieel voordeel

En nu wordt het helemaal interessant, dubbel financieel voordeel, dat hoort iedereen graag. Wanneer je een woning koopt, zorg je eigenlijk voor een mooie spaarpot. Iedere afbetaling die je doet van je hypotheek, zorgt ervoor dat de woning steeds een beetje meer jouw eigendom wordt. Is je hypotheek afbetaald, dan is de woning volledig van jou en bijgevolg ook de waarde ervan als je eventueel zou verkopen. Bijkomend kan je de hypotheekrente in veel gevallen in je belastingaangifte inbrengen waardoor je inkomsten lager zullen liggen en je dus minder belastingen zal betalen.

Eigen baas

Wil je na verloop van tijd veranderingen aanbrengen aan je woning? Als eigenaar beslis je hier helemaal zelf over. Je hoeft niet voor alles toestemming te vragen en kan de woning helemaal afwerken zoals jij dat wil. Huur je een woning, dan loop je steeds het risico dat de eigenaar niet zo enthousiast zal reageren op de gewenste veranderingen als jijzelf.

De woning vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet, die volledig naar jouw smaak aanpassen en er nog financieel voordeel aan doen. Redenen genoeg om te kopen in plaats van te huren, zoveel is zeker.