Zo, je bent weer thuis. Wat was het tof om weer eens op reis of langer op vakantie te zijn. Je zou bijna vergeten dat er ook nog een thuis is. Maar daar ben je nu dus weer aangeland. Voor je het weet, schiet je in de actiemodus. Stop! Wij vertellen jou wat je in ieder geval niet moet doen.

Voorzorg

Als je er niet aan toekomt om je huis schoon achter te laten, vraag er dan iemand voor, al is ’t maar éénmalig. Niets vervelender om relaxed thuis te komen en te ontdekken wat voor bende je voor vertrek had achtergelaten. Leef je daar het prettigst in en is er niemand die begint te mauwen? Laat het dan lekker zo, het is jouw huis. Laat wel even het water lekker uit je kranen stromen. Je wil uiteraard niet ziek worden van dat stilstaande water waarin bacteriën vrij spel kregen.

Vertraagde actiemodus

Probeer dat heerlijke, onbezorgde vakantiegevoel nog even vast te houden. Begin bijvoorbeeld al snel met het uitzoeken van al die prachtige vakantiefoto’s. Bij Albelli kun je een fotoboek maken, een leuk tijdverdrijf om nog even in de vakantiemodus te blijven hangen en de herinneringen weer nieuw leven in te blazen.

Oriënteren op een volgende trip (weekend weg telt ook) is ook toegestaan. Voorkom dat je niet meteen in de actiemodus schiet, qua werk en andere bezigheden. Geniet nog even na en pak rustig de draad weer op.

Weet je uit ervaring dat je dan juist in een dip belandt? Trek daar lering uit en ga wél meteen aan de slag. Maak afspraken met mensen die je al even niet hebt gezien en belangrijk voor jou zijn. Het gaat erom dat je je enthousiasme kan delen en in een soort flow kan blijven, nog even dan. Probeer ook te genieten van deze overgangsfase en ben dankbaar dat dit allemaal kan!