Reizen zit in de lift. In tijden van milieubewustzijn wordt steeds meer de trein naar voor geschoven ter vervanging van vliegtuig en wagen. Reizen met de trein is bovendien ook comfortabel. Geen fileleed op de weg en geen wachttijden op luchthavens. Je arriveert ook direct in het centrum van de stad, klaar om onmiddellijk te starten met je citytrip. Zin om volgende 5 steden te verkennen? Met de trein vanuit Amsterdam is dit heel simpel.

O dierbaar België

Buurland België bezoeken gaat prima per trein. Je kiest maar: Intercity direct of Thalys voor één of meerdere dagen Antwerpen. Wil je naar Brussel, dan kan je ook de Eurostar nemen. De hogesnelheidstrein brengt je in minder dan 2 uur naar hoofdstad Brussel. En voor Antwerpen hoef je zelfs amper de landsgrens over en ben je in een goed uur tijd ter plaatse. Wel je plaatsje reserveren. Heb je liever de vrijheid om op de dag zelf nog te kiezen welk uur je vertrekt? Neem dan de IC-trein. Er is er elk uur één. Je bent iets langer onderweg, maar je kan op het moment zelf nog kiezen welke trein je precies neemt.

Paris je t’aime

Met de Thalys kan je rechtstreeks van Amsterdam naar Parijs, in iets méér dan 3 uur. Sommige Thalys treinen rijden zelfs verder tot Disneyland Parijs. Wanneer je je ticket ruim vooraf boekt en de verschillende uren met elkaar vergelijkt, zitten er soms echt koopjes tussen.

London is calling

Wil je het Kanaal over? Dan is Londen prima bereikbaar per trein. De Eurostar brengt je op een comfortabele en zorgeloze manier in het hart van de stad. Momenteel is dit traject nog met overstap in Brussel-Zuid, maar binnenkort kan het rechtstreeks vanuit Amsterdam in minder dan 4 uur. Grenscontroles zullen dan in vertrekstation Amsterdam plaatsvinden.