We zijn inmiddels in februari, en dat wil voor veel mensen zeggen dat ze op zoek zijn naar een goede gym of er al één hebben gevonden. Maar het aanbod aan sportscholen is tegenwoordig zo groot dat het moeilijk is om een goede keuze te maken. Weet je niet hoe je moet kiezen? Dan kunnen de volgende tips je zeker en vast helpen!

1. Wat soort gym is het?

De eerste vraag die je je moet stellen, is welk type gym je precies zoekt. Er bestaan immers heel wat verschillende soorten: van hardcore sportscholen voor echte bodybuilders tot een fitness die voor iedereen geschikt is, crossfit gyms, enzovoort. Breng een bezoekje aan de gym die je op het oog hebt en je krijgt meteen een beter beeld!

2. De prijs van een abonnement

Hoe fit je ook wilt worden, het is normaal dat je rekening houdt met de prijs die je voor een abonnement moet betalen. Bij de meeste gyms zijn de prijzen ongeveer gelijk, maar vaak betaal je meer voor speciale extra’s, zoals een sauna. Ga op onderzoek om te weten welk budget voor jou past en kies op basis van hoeveel je geld je wilt uitgeven en wat je nodig hebt. Misschien kun je beginnen door alvast naar je werk te fietsen in plaats van de auto te pakken. We schreven al eerder dat fietsen een goede manier is om te ontspannen én het is ook gezond.

3. Locatie, locatie, locatie

Het spreekt daarbij voor zich dat je ook een gym kiest die een beetje bij je situatie past op het vlak van locatie. Woon en werk je in de stad, dan ga je best op zoek naar een gym die centraal is gelegen. Of waarom zoek je geen gym die op de terugweg naar huis ligt, als je van het werk komt? Maak desnoods een plan van hoe je je dag indeelt, zodat je weet waar je op welk moment kan gaan sporten. Ook houd je hierbij best rekening met de openingsuren van de gym die je wilt gaan kiezen.