Bah, telefoon kapot! Een nieuwe kopen is zo duur en als je een los toestel koopt, moet je dat enorme bedrag in een keer ophoesten. Gelukkig hoeft een vervanging voor je oude telefoon vinden je niet blut te maken. Je kiest gewoon voor een refurbished telefoon! Dit zijn telefoons die de fabrikant retour heeft gekregen. De apparaatjes zijn dus tweedehands, maar hebben heel veel voordelen.

Zo goed als nieuw

Een refurbished telefoon wordt pas weer verkocht, nadat alle onderdelen die aan vervanging toe zijn, ook daadwerkelijk zijn vervangen. Of het nu gaat om een nieuw scherm, een nieuwe batterij of een nieuwe camera, je kunt erop vertrouwen dat alle functies van een refurbished telefoon werken. De smartphone is in principe dus zo goed als nieuw, maar voor een veel zachtere prijs.

Sommige refurbished phones hebben wel gebruikssporen, zoals krasjes. Dit zijn dan de goedkopere exemplaren. Vaak wordt de uiterlijke staat van de telefoon weergegeven met drie, vier of vijf sterren. Je betaalt je overigens niet scheel aan een vijf sterren refurbished telefoon. Ze zijn eens stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar, terwijl je geniet van dezelfde functies en services. Je hoeft dus niet honderden euro’s bij elkaar te sparen of elke maand veel geld opzij te zetten om een duur abonnement te kunnen betalen. Zo houd je ten minste nog geld over voor de leuke dingen in het leven.

Goed voor het milieu

Doordat jij een gebruikte telefoon van iemand anders overneemt, bespaar je het milieu weer een telefoon die afgebroken moet worden. Vooral (telefoon)batterijen zijn niet bepaald duurzaam te noemen. Je bent met een refurbished telefoon dus hartstikke milieuvriendelijk bezig! Op refurbished telefoons is overigens altijd een garantie geldig. Koop je een tweedehands telefoon via marktplaats, dan weet je nooit wat je in huis haalt. Met een refurbished exemplaar geldt echter: niet goed? Geld terug!