Heb jij een telefoonhoesje om je telefoon? Dan mag je jezelf een verstandig mens noemen. Nog steeds hebben te weinig mensen een bescherming om hun telefoon aangebracht in de vorm van een telefooncase, waardoor de kans op schade vele malen hoger ligt! En dat is zonde, want eventuele reparatiekosten zijn niet mals. In het slechtste geval is jouw telefoon geen stuiver meer waard en onbruikbaar. Goed, dat gezegd hebbende. Met een telefoonhoesje om jouw telefoon is jouw toestel een stuk beter bestand tegen schade van buitenaf, maar je wilt natuurlijk wel dat het hoesje er tiptop uitziet. In dit artikel delen we daarom een aantal handige tips om een hoesje schoon te maken.

Verschillende soorten hoesjes

Voor het gemak gaan we de meest populaire type smartphonehoesjes stuk voor stuk behandelen, want elk materiaal moet weer op een andere manier ontsmet worden.

Siliconen / TPU hoesjes

Veruit de meest populaire hoesjes zijn de softcases. En niet zonder reden. Deze smartphonehoesjes zijn door het flexibele materiaal ontzettend buigzaam en daarom duurzaam te noemen. Pak een reinigingsdoekje, maak dit een beetje vochtig met lauwwarm water en veeg het over je hoesje.

Een bookcase

Bookcases worden gemaakt van verschillende materialen, maar in de meeste webshops ga je de (kunst)leren varianten tegenkomen. Dit materiaal is wat lastiger te reinigen en daarom moet je hiervoor wat meer tijd vrijmaken. Ook voor een leren bookcase is een vochtig doekje nodig. Zit er wat stof aan de binnenkant van de wallet? Maak dit dan ook schoon met het vochtige doekje. Je zult al snel zien dat het merendeel van het stof eraf gaat. Het leer kun je vervolgens nog mooi maken met schoenpoets, net zoals je dit ook bij je schoenen doet. Wedden dat het hoesje er weer als nieuw uitziet?

Hoe reinig ik een hardcase?

Last but not least: de hardcase backcovers. Je kent ze wel, de hard plastic telefoonhoesjes die je in alle kleuren, vormen en verschillende printjes tegenkomt. Enfin, dit type hoesje is eigenlijk vrij gemakkelijk schoon te krijgen. Sommige mensen zweren op een schoonmaakmengsel van azijn, zeep en zuiveringszout. Maar met een vochtig doekje kom je al een heel eind, hoor! Binnen no-time glimt jouw telefoonhoesje weer als nooit tevoren. Succes!