De kunst van een mooie spijkerbroek is om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Heb je een nieuwe spijkerbroek gekocht en wil je voorkomen dat deze snel vaag word? Lees dan de volgende tips om jouw spijkerbroek langer mooi te houden.

Was op maximaal 40 graden

De kleur van een jeans kan sneller vervagen, wanneer je de broek warm wast. Was een spijkerbroek op maximaal 40 graden. Ook kun je een voor een stand op de wasmachine kiezen die meestal wordt gebruikt voor kleding van zijde of wol. Dit zijn zorgvuldige programma’s die ervoor zorgen dat de kleding zacht wordt gewassen.

Natuurlijk drogen

Hoe handig het ook is om jouw spijkerbroeken direct na het wassen in de droger te gooien, dit is niet goed voor de broek. Jouw broek gaat langer mee en blijft langer mooi, wanneer je deze op natuurlijke wijze laat drogen. Je kunt jouw spijkerbroek in de zomer buiten laten drogen op een plek met genoeg schaduw. Vermijd direct contact met zonlicht om te voorkomen dat de zon de kleur vervaagd.

Was op kleur

De kleuren van jouw kleding blijven een stuk langer mooi, wanneer je op kleur wast. Dit betekent dat de zwarte was bij elkaar gaat, de witte was, de bonte was en ja ook de was voor spijkerstof. Zo blijft jouw jeans langer mooi.

Speciaal wasmiddel

Veel wasmiddel merken hebben een unieke formule voor het wassen van spijkerstof. Schaf een speciaal wasmiddel aan voor jouw spijkerstof wasjes. Deze zorgen ervoor dat de kleur langer mooi blijft en de stof toch goed gewassen kan worden.

Met een beetje extra aandacht blijft jouw spijkerbroek een stuk langer mooi. Investeer in een mooie jeans en een ga zorgvuldig om met de was. Zo geniet je nog langer van een mooie jeans waarvan de kleuren niet snel vaag worden