Alhoewel een volwassene dagelijks behoorlijk wat pasjes, briefjes en geld bij zich draagt, heeft lang niet iedereen behoefte aan een portemonnee om dit te ordenen. Een portemonnee kan heel handig zijn om alles bij de hand te houden, maar niet iedereen vind het praktisch om altijd maar een portemonnee met zich mee te dragen. Ze verkiezen pasjeshouders of gebruiken hun smartphonehoesje. Wil je toch gebruik maken van een portemonnee, vraag je dan eens af hoe jouw ideale portemonnee eruit ziet.

De ideale portemonnee

Hoe de ideale portemonnee eruit ziet, is voor ieder persoon anders. Doorgaans zie je dat vrouwen een vrij indrukwekkende portemonnee hebben die gevuld is met een heleboel pasjes en andere snuisterijen. Mannen zijn vaak praktische ingesteld en dragen alleen het hoognodige met zich mee. Wij helpen je graag bij het vinden van de ideale portemonnee voor jou.

Waar moet je op letten?

Kwaliteit

Let goed op de kwaliteit van het product. Je kunt er vrijwel zeker vanuit gaan dat een portemonnee van een paar euro kwalitatief niet heel goed is, maar test het ook bij duurdere modellen zelf uit. Check goed alle naden en ook zeker de sluitingen.

Materiaal

Het materiaal is erg bepalend voor de kwaliteit. Veel goede portemonnees worden gemaakt van leer. Kunstleren portemonnees slijten vaak veel sneller en ogen goedkoper.

Kleur

Er zijn portemonnees verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Voor een kind is een felgekleurde portemonnee een feest, maar voor een volwassene kan het voor wat opgetrokken wenkbrauwen zorgen. Kies de kleur van jouw portemonnee daarom met zorg.

Vakjes

Hoeveel vakjes en zakjes je nodig hebt in jouw portemonnee is erg persoonlijk. Bedenk dus vooraf hoeveel pasjes en geld je bij je wilt dragen en koop een portemonnee die daarbij aansluit.