Je hebt diverse stijlen in de mode. Voor sommige gelegenheden is de ene stijl geschikter dan de andere stijl. Denk je er bijvoorbeeld goed over na wat je aantrekt als je naar je werk gaat of als je een sollicitatiegesprek hebt? Meestal is business casual dan een heel geschikte stijl. Maar wat wordt nu bedoeld met business casual?

Business casual

In het moderne bedrijfsleven zie je steeds vaker dat mensen de stijl ‘business casual’ hanteren. Business casual zit qua stijl eigenlijk tussen zakelijke en vrijetijdskleding in. Je hebt bij business casual iets meer keuzevrijheid in je kleding dan bij zakelijke kleding. Business casual is kleding die je in je vrije tijd zou dragen, maar dan iets netter. Dit klinkt waarschijnlijk nog steeds een beetje onduidelijk. Daarom hebben wij hieronder een aantal tips voor mannen en vrouwen opgesomd die zich graag business casual willen kleden.

Business casual voor vrouwen

Vrouwen dragen een pantalon of een nette rok tot de knie. Hierop kun je een mooie blouse dragen. Een diepe decolleté kun je beter vermijden. Een jurk zonder diepe decolleté en met lengte tot de knie kan natuurlijk ook. Qua schoenen kun je beter geen sneakers dragen. Een mooie pump, laarsje of nette veterschoen zijn geschikter.

Business casual voor mannen

Als man hoef je bij de business casual stijl niet volledig in pak. Je kan kiezen voor een nette pantalon of een chino in combinatie met een overhemd. Een polo shirt is ook een optie. In de winter kun je nog een trui of vest over je overhemd/polo dragen. Qua schoenen zijn nette veterschoenen van leer of suède het meest geschikt.

Extra tips

Zorg er altijd voor dat je haar en eventuele make-up netjes en verzorgd is. Check ook altijd even of je geen vlekken op je kleding hebt zitten. Immers, je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk.